Zážitkový kurz varenia v ORAVSKOM HÁJI

Zážitkový kurz varenia v ORAVSKOM HÁJI
14. septembra 2020 1013 videní

Pre všetkých milovníkov gastronómie pripravujeme jedinečný 3-dňový event, ktorý si nemôžete nechať ujsť. Prvýkrát v histórii vám umožníme nahliadnuť do našej kuchyne a prezradíme profesionálne tipy na prípravu tých najlahodnejších jedál. Ako od šéfkuchára!

Na čo všetko sa môžete tešiť?


Zdokonalíte si techniku varenia

Viete, ako správne očistiť jednotlivé časti mäsa? Alebo aké korenie by ste nemali zabudnúť pri výrobe domácich klobás? Prípadne, ako dlho piecť kačacinu a husacinu?

Na tieto (a mnoho ďalších otázok) získate odpovede priamo od kuchárov z reštaurácie ORAVSKÝ HÁJ. Vďaka praktickým radám si zdokonalíte techniky prípravy, ktoré následne využijete pri každodennom varení u seba doma.



Zažijete tradičnú oravskú zabíjačku

Nebolo to tak dávno, kedy sa v dedinách po celom Slovensku pravidelne konali zabíjačky. Nikdy však nešlo len o prvoplánové usmrtenie zvieraťa. Vždy to bola významná udalosť, pri ktorej sa zišla rodina, priatelia a blízki susedia. Tí pridali ruku k dielu a pomohli s rýchlejším spracovaním mäsa – za zvukov duchovky a známych ľudových piesní. Pravdaže nesmelo chýbať po poháriku do dobrej nálady a ochutnávanie čerstvých jaterníc, oškvarkov a klobás.

Dnes je však (takmer) nemožné zažiť autentickú atmosféru zabíjačky.

Preto sme sa rozhodli, že jeden celý deň kurzu venujeme práve tradičnej oravskej zabíjačke. Lákadlom bude nepochybne aj vlastnoručná príprava mäsových výrobkov. Naučíte sa, ako spracovať bravčové či pripraviť domácu hurku. A samozrejme, čo si navaríte, to si aj zjete.



Vychutnáte si kačacie a husacie hody

Chov vodnej hydiny sprevádza obyvateľov malebných slovenských obcí už od nepamäti. Na gastronomický piedestál sa však dostala kačacina a husacina len nedávno. Počas kurzu získate skvelý prehľad o tom, čo všetko sa z nej dá pripraviť. Rôzne spôsoby pečenia si popritom vyskúšate aj vy sami.

Keďže je náš šéfkuchár nefalšovaným milovníkom kačiek, bude to stáť naozaj za to!



3-dňový pobyt s kurzom varenia už v októbri

Pripravte sa na predlžený víkend plný dobrého jedla a pitia v spoločnosti našich výnimočných kuchárov, na čele so šéfkuchárom Vítom Maděryčom. Či už vezmete na kurz svoju polovičku, alebo prídete s kolegami v rámci teambuildingu, čaká na vás nezabudnuteľný zážitok.

Rezervujte si pobyt s kurzom varenia v ORAVSKOM HÁJI už dnes!


Harmonogram kurzu

Dátum konania: 23.-25.10.2020

1.deň (piatok): večera, predstavenie kuchárov, detailný program kurzu

2 deň (sobota): tradičná oravská zabíjačka, obed – príprava výrobkov, wellness, večera a degustácia vína

3.deň (nedeľa): inštruktáž o kačkách a husiach, obed, odovzdanie našich domácich výrobkov ako darčeka na pamiatku